Menu

OVER MIJ


Hé wat leuk dat je mijn site MindfulMontafon.com bezoekt!
Ik ben Annika Derksen-Rademaker. Geboren en getogen in Arnhem.
Twintig jaar ben ik werkzaam geweest als administratief medewerkster en secretaresse binnen diverse bedrijven, instellingen en een ziekenhuis. In mei 2015 hebben mijn man Mario, onze zoon Huub en ik de grote stap gezet om naar Oostenrijk te verhuizen. We hebben het hier erg naar ons zin en genieten van de prachtige omgeving en alles wat dit dal (Montafon in Vorarlberg) te bieden heeft. En dat is nogal wat! We zijn hier onder andere naar toe verhuisd vanwege de bergen, de vele sportieve mogelijkheden, de schitterende natuur en cultuur.

In Nederland heb ik in 2011 een 8 weekse-mindfulnesstraining gevolgd. Sindsdien beoefen ik bijna dagelijks mindfulness en ben ik mij er steeds meer in gaan verdiepen. In Nederland gaf ik een workshop "kennismaking met mindfulness". Erg leuk om te doen en uit de reacties kon ik opmaken dat vooral mijn concrete en duidelijke uitleg als positief werd ervaren. Geen zweverig gedoe! Gewoon helder en met beide voeten op de grond. Door middel van aandacht oefeningen train je het brein om in het Hier en Nu te blijven. Als je dit regelmatig doet, blijf je steeds meer in het moment en maak je je automatisch minder druk om verleden en toekomst. En daarvoor hoef je echt niet iedere dag een uur in de lotus houding op een matje te gaan zitten! Ook door het met volledige aandacht uitvoeren van bijvoorbeeld huishoudelijke taken of het wassen van je haren, train je het brein om in het Hier en Nu te blijven.

Sinds ik met mindfulness in contact ben gekomen, leef ik veel minder op de automatische piloot. Ik ben mij er vaker van bewust dat ik er zelf voor kan kiezen anders met een situatie om te gaan. Wat ik wil en kan veranderen doe ik en wat ik niet kan veranderen, probeer ik te accepteren. Dat is zeker niet makkelijk, maar wel de moeite waard! En op de momenten dat ik toch in de vicieuze cirkel van piekeren terecht kom, merk ik dit sneller op en kan ik door middel van onder andere ademhalingstechnieken mijzelf weer tot rust brengen. Dit gun ik JOU ook! Daarom ben ik MindfulMontafon.com opgestart. Graag wil ik met iedereen die daarvoor open staat, mijn ervaringen en kennis met betrekking tot mindfulness delen.

Tijdens de mindfulnessreis Oostenrijk, neem ik je mee in mijn ervaring van mindful zijn in de bergen. We gaan met volledige aandacht genieten van de geuren, kleuren, geluiden en uitzichten in deze prachtige omgeving.

Kom je ook?
Ik verheug mij erop je te ont-moeten!

Schöni Grüaß usam Muntafu
Annika